Mats vindt alles prima tenzij je dat niet fijn vindt

De 23-jarige Mats vindt het belangrijk om met iedereen rekening te houden. En daarom heeft niemand iets aan hem. “Ik wil niemand in de weg staan. Tenzij je dat niet fijn vindt natuurlijk. Het maakt mij niet uit.”

Mats vindt het duidelijk moeilijk om zelf een keuze te maken in het gezelschap van anderen. “Denken jullie dat het voor mijn vrienden makkelijker is als ik me gewoon uitspreek? Ja he? Of niet, ik weet niet. Wel he?

Op de vraag of het nooit eens vervelend wordt dat hij niet zelf zijn mening kan laten doorschijnen, kan Mats geen duidelijk antwoord geven. “Zou iemand er last van hebben als ik er last van zou hebben? Ik vind het namelijk allebei prima. Jij mag kiezen.”

Pas wanneer zijn vrienden hem nadrukkelijk vertellen dat hij eens moet zeggen wat hij zélf wil, lijkt het kwartje bij Mats eindelijk te vallen. “Ja, we kunnen wel gewoon doen wat jullie willen. Laten we dat doen!”

(via Speld)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *